Brønnøysund, Brønnøy, Nordland

Brønnøysund, Brønnøy, Nordland

Bryggeområdet sentralt i byen. Lille Brønnøya i bakgrunnen.

Brønnøysund er et av de mest sentrale stedene på Helgelandskysten. Her anløper Kystruta. Det er også hurtigbåt- og ferjeforbindelser til en del øyer i nærområdet.

Kjøpesenteret Amfi Havnesenteret

Kystruten og hurtigbåtene går fra kaier i sentrum. Bilferja til Stortorgnes går fra ferjekaien på Hestøya, på den andre sida av sundet. Den går også innom hurtigbåtkaien, for å ta med passasjerer uten bil, på noen av avgangene.

Bryggeområdet foran Amfi Havnesenteret. Hurtigbåt- og kystrutekaiene i bakgrunnen.

Sentralt i byen, cirka 300 meter fra hurtigbåtkaien og kystrutekaien, finner du kjøpesenteret Amfi Havnesenteret med et utvalg butikker og serveringssteder. Foran senteret er det et bryggområde med bord og benker. Herfra er det utsikt til kaiene og sundet, så du kan se når ferja kommer.

Ferjekaien sett fra brygga foran Havnesenteret

Det er ingen fasilitieter ved ferjekaien på Hestøya. Overnattingsstedet Thon Kystferie Apartments ligger rett ved kaien. Butikker og serveringssteder fins i sentrum, 3,5 kilometer unna.
https://www.thonhotels.no/apartments/norge/bronnoysund/thon-kystferie-apartments/

Lille Brønnøya med sentrum i bakgrunnen

Sør for sentrum, cirka 500 meter fra hurtigbåtkaien og 600 meter fra kystrutekaien ligger parkområdet Lille Brønnøya. Her er det en plankegang langs sundet, benker og lekeområder. Det er et fint sted å ha piknik.

Ferjekaien på Hestøya, med sentrum i bakgrunnen.

Nordgående kystrute anløper Brønnøysund, hver natt, midt på natta. Sørgående har anløp på ettermidddagen, hver dag. Rutetidene finner du her:
https://www.havilavoyages.com/nb/ruteplan
https://www.hurtigruten.no/norskekysten-praktisk-informasjon/ruteplan/

Ferja til Stortorgnes går to til tre ganger om dagen fra Hestøya. På noen av avgangene går den innom hurtigbåtkaien og tar med passasjerer uten kjøretøy. Rutetidene finner du her:
https://www.reisnordland.no/rutetabeller-ferge

Det går hurtigbåt til Ylvingen og Rørøy en til tre ganger om dagen. Mandag til fredag går båten også til Sandnessjøen. Noen dager går den også innom Skålvær på veien. Ylvingen har anløp bare ved behov. Rutetidene finner du her:
https://www.reisnordland.no/rutetabeller-hurtigbt

7 kommentarer til «Brønnøysund, Brønnøy, Nordland»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *