Florø, Kinn, Vestland

Florø, Kinn, Vestland

Spar i Strandgata.

Florø ligger vest i Sunnfjord. Herfra går det ferjer til flere av øyene i nærheten. Byen er også anløpssted for Hurtigruta og det går hurtigbåter til Nordfjord, Sogn og Bergen.

Rutebilstasjonen

Rutebilstasjonen ligger 200 meter fra kaien. Herfra går det bybusser, lokale busser og busser til Førde. I samme bygning er det en matbutikk, Coop.

Amanda Pizza og grill

Det er rikelig med serveringssteder i byen. Det som ligger nærmest kaien er Amanda Pizza og grill. Her kan du ta en matbit mens du venter på ferja.

Ferjekaien.

Kaien ligger nordvest for sentrum. Hurtigruta og hurtigbåtene legger til på utsida av den store kaien. De lokale ferjene og skyssbåtene legger til på innsida av kaien.

Quality Hotel Florø

Det er flere overnattingssteder i byen. Det som ligger nærmest kaien er Quality Hotel Florø. Hotellet ligger 250 meter unna og du ser det fra kaien.

Yttersida av den store kaien, der Hurtigruta og hurtigbåtene legger til. Venterommet til venstre.

Det er venterom ytterst på kaien. På yttersida er det også halvtak som det går an å vente under hvis det regner. Ellers er det ingen fasiliteter på selve kaien.

Hurtigruteskipet Vesterålen i Rørvik

Hurtigruta går fra Bergen om kvelden og anløper Florø midt på natta. Sørgående går fra Trondheim om morgenen, anløper Florø neste morgen og er i Bergen om ettermiddagen. Det er ingen stopp mellom Florø og Bergen, men den anløper blant annet Ålesund, Molde og Kristiansund mellom Florø og Trondheim. Rutetidene finner du her:
https://www.hurtigruten.no/praktisk-informasjon/ruteplan/

Hurtigbåten Njord ved kai i Bergen

Hurtigbåten mellom Bergen og Selje går to ganger om dagen, i hver retning, fra mandag til fredag. Det er mulig å bytte i Rysjedalsvika og reise til eller fra Vik, Balestrand og andre steder i Sogn. Lørdager og søndager er det bare én avgang i hver retning. Det er Norled som trafikkerer strekningen. Rutetidene finner du her:
https://www.norled.no/kart-og-rutetider/hurtigbat/sogn-og-fjordane/

Sylvarnes ved kai

Kystvegekspressen er ei rute som går mellom Florø og Måløy via Smørhamn. Den går to ganger om dagen fra mandag til fredag. Det er Fjord1 som har ruta. Rutetidene finner du her:
https://www.fjord1.no/Ruteoversikt/Vestland/Baatruter/Maaloey-Smoerhamn-Floroe-Kystvegekspressen

Øyservice ved kai

Fjord1 har også lokale ruter til øyer i området. Noen av disse utfører de med sine egne ferjer. Andre utføres av Florø Skyssbåt. Rutetidene finner du her:
https://www.fjord1.no/Ruteoversikt/Vestland

Dagning ved kai

Florø Skyssbåt utfører altså noen av Fjord1 sine ruter på kontrakt med Fjord1. Dette rederiet driver også chartertrafikk. Mer informasjon finner du her:
https://www.skyssbat.no/

Seaservice ved kai

Hvis du skal ha med bil, er det viktig å sjekke rutetabellen nøye og se hvilket fartøy som går. Seaservice og Dagning har ikke mulighet til å ta med biler. De andre har plass til noen få biler, så det kan være lurt å bestille plass.

One thought on “Florø, Kinn, Vestland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *