Flåm, Aurland, Vestland

Flåm, Aurland, Vestland

Ferjekaien til venstre, jernbanestasjonen rett fram og turistkontoret til høyre

Flåm ligger innerst i Aurlandsfjorden i Sogn. Herfra går det ferje til Gudvangen om sommeren og når tunnelene mellom de to bygdene er stengt. Det går også hurtigbåt til blant annet Leikanger, Balestrand, Vik, Lavik og Bergen. I tillegg går det lokale båter.

Lekeplassen

Det er turistkontor, offentlig toalett, flere serveringssteder og butikker rett ved kaien. Det er også meget kort vei til jernbanestasjon og bussholdeplass. Cirka 200 meter fra kaien er det lekeplass.

Flåmsbrygga Hotell

Det er flere overnattingssteder i området. Et av dem som ligger nærmest kaien er Flåmsbrygga Hotell. Det er cirka 200 meter å gå fra hotellet til kaien.

https://www.flamsbrygga.no/

Brua og badeplassen ved elva.

Det er bademuligheter på nordsida av elva som renner like bak butikken og lekeplassen. Der er det ei lita brygge. Noen velger å hoppe fra brua.

Stranda sett fra parkeringsplassen

Det er også gode muligheter for både piknik, soling og bading ved stranda som ligger nordsida av elva. Her er det også gode muligheter til å parkere og det er er en del bord og benker i området. Ellers er det ingen fasililteter. Nærmeste butikk ligger cirka 300 meter unna og nærmeste serveringssted cirka 400 meter unna.

Ægir bryggeripub

I tilknytning til Flåmsbrygga hotell finner vi Ægir bryggeripub. Her kan du smake på og kjøpe lokalt brygget øl. Det er også muligheter for å spise middag.
https://www.flamsbrygga.no/

Inngangen til kaféen fra kaien

Andre serveringssteder i tilknytning til hotellet er Furukroa kafé og Flåmstova restaurant. Det er også en isbar her inne. Kaféen har et flott uteområde som ligger ut mot kaien.

Cruiseskipskaien

Bortenfor ferjekaien ligger cruiseskipskaien. Når det ligger cruiseskip ved kai, er den stengt for alle som ikke har noe med skipet å gjøre. Når det ikke ligger skip ved kai, går det an å gå seg en tur langs kaien og å sitte på benkene på innsida av gjerdet.

Turistkontoret

Innerst på kaien ligger turistkontoret. Her kan du få informasjon og kjøpe billetter til både tog, ferjer og utfluktsbåter. De formidler også overnatting.
https://www.visitflam.com/

Turistkontoret til venstre, kaien til høyre.

Turistkontoret har inngang fra to sider. Den ene vender direkte ut mot kaien. Den andre inngangen vender mot jernbanestasjonen.

Flåmsbanemuseet

I den gamle stasjonbygningen finner vi Flåmsbanemuseet. Der kan du lære om den helt spesielle jernbanestrekningen som går mellom her og Myrdal. Det er åpent hver dag fra 9 til 17 og det er gratis inngang.

Lustrafjord på vei inn til kai i Gudvangen

Ferjene mellom Flåm og Gudvangen går hele året, to ganger om dagen. Om sommeren kan det være flere avganger. Det er rederiet The Fjords som trafikkerer strekningen hele året og Lustrabaatane som bare trafikkerer stekningen om sommeren.

Rutetidene finner du her:
https://www.lustrabaatane.com/
https://www.visitflam.com/no/information/timetables/

Vingtor i Bergen

Hurtigbåten til og fra Bergen går bare om sommeren. Den går fra Bergen om morgenen med ankomst Flåm om ettermiddagen, så den er tilbake i Bergen om kvelden. På veien anløper den flere steder i Nordhordland og Sogn, blant annet Lavik, Vik og Balestrand. Det er Norled som trafikkerer ruta.

Rutetidene finner du her:
https://www.norled.no/kart-og-rutetider/hurtigbat/sogn-og-fjordane/

Alden ved kai

Om sommeren går det også en lokalbåt mellom Flåm og Balestrand, fra mandag til fredag. Den er innom flere steder på veien. Den går fra Flåm tidlig om morgenen og er tilbake allerede på formiddagen. Det er Fjord1 som har ruta og båten heter Alden. Rutetidene finner du her:
https://www.kringom.no/lokalbaat.383976.no.html

4 kommentarer til «Flåm, Aurland, Vestland»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *