Hellesylt, Stranda, Møre og Romsdal

Hellesylt, Stranda, Møre og Romsdal

Øcal restaurant ligger rett ved plassen der du venter på ferja.

Hellesylt ligger innerst i Synnulvsfjorden, i Møre og Romsdal. Herfra går det ferje til Geiranger. Turen går gjennom hele Geirangerfjorden som står på Unescos verdensarvliste.

For å komme til ferjekaien, må du over denne brua, men du får ikke lov til å kjøre over brua før det er klart for å kjøre om bord i ferja.

Biloppstillingsplassen er cirka 200 meter fra ferjekaien, fordi det ikke er plass til å ha den rett ved kaien. Det er billettsalg på biloppstillingsplassen. Det vil si at billettører går fra bil til bil og selger billetter når det nærmer seg avgang.

Ferjekaien med Grand Hotel i bakgrunnen

Det er flere serveringssteder, butikker og en bensinstasjon rett ved biloppstillingsplassen. Nærmeste overnattingssted er Grand Hotel som ligger rett ved ferjekaien. Et godt og rimelig alternativ er vandrerhjemmet, som ligger litt opp i lia med en fantastisk utsikt.

http://www.grandhotel-hellesylt.no/
https://www.hihostels.no/no/hostels/hi-hellesylt

Badeplassen med vandrerhjemmet i bakgrunnen

Det er badeplass cirka 200 meter fra kaien. Her er det sandstrand, gressplen, svaberg, garderober og stupetår. Det er fin utsikt, så du kan være på stranda fram til du ser at ferja kommer.

Ferja Bolsøy på vei inn til kai

Det er to ferjer som trafikkerer strekningen. De heter Veøy og Bolsøy og er temmelig like. Til sammen gjør de 3–8 turer i hver retning, hver dag. Turen tar litt over en time. Det er kafeteria om bord.

Rutetidene finner du her:
https://thefjords.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *